Data: 2006-05-15 22:58:02
Temat: Re: Czas na grilla .....marynata i bejca
Od: "nemezis" <p...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bazyli4" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
-------- Ograniczone cytowanie ----------------------
> No tak, nie wszyscy odebrali to jednak jak żart ;o)
>
>> Przy grillu jednak tzw."prestiżowym", gdy zależy nam by potrawy
>> smakowały wyśmienicie należy się do tego nieco przyłożyć.
>
> Co to znaczy, grill prestiżowy?
Metafora. Chodzi o takie przygotowanie i serwowanie potraw
by nie przypominało to podejmowania grillem teściowej ( niech
mi wybaczą pozostałe Panie.....nie mam zamiaru żadnej znowu obrazić).
Czyli innymi słowy, gdy chcemy zaimponować swoimi umiejętnościami
znajomym i okazać im w ten sposób szacunek.
>> Paliwo brykiety zmieszane z węglem drzewnym ( dłużej trzymają żar)
>
> Wiem, dlaczego nie lubi grillowania, nie znioszę, jak mi pod bokiem ktoś
> udaje, że chałupa mu się pali...
No cóż ...grill raczej wymaga przestrzeni. Duży ogród lub
w ostateczności wydzielone miejsce publiczne np. w Truskawiu
k/o Warszawy (polana w Kampinoskim P.N)
Balkon raczej do tego sie nie nadaje. I to nie tylko ze względu
na dym. Również chałas (w końcu to rodzaj mini-festynu).
>
>
>> Zapomiałem o czymś ?
>
> Tak, o temacie...
Temat rozwinąłem nieco..(na razie tyle) w odpowiedzi do Qwera.
J.J.
|