Data: 2015-03-13 20:31:10
Temat: Re: Czosne co zrobić
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 13 Mar 2015 19:29:53 +0100, JBP napisał(a):
> Użytkownik "Qrczak" <q...@q...pl> napisał w wiadomości
> news:550317af$0$2203$65785112@news.neostrada.pl...
>
>> Dobre pytanie, warte crossa na kuchnię.
>> Jakie jest to dolne kryterium oceny, czy wino nadaje się jako wsad do
>> gara?
>> Bo stojąc przed regałem, gdzie rozrzut od 9,99 do 99,99 czasem się
>> zastanawiam, czy prze- czy raczej niedo-inwestowywuję.
>
> Któryś z panów kucharzy z kanału "Kuchnia +" (p.Jakubiak lub p.Adam)
> stwierdził niedawno w jednym z emitowanych obecnie programów, że do gara
> należy dodawać takie wino, jakie sami najchętniej pijemy i nam najbardziej
> smakuje. IMO właściwie ma rację... ale co, jeśli ktoś (na przykład) lubi
> szampana ? Lać do bigosu? ;)
Do bigosu "leje" się czerwone wino, nie białe, więc szampan i owszem, czemu
nie, ale do białych delikatnych sosów i zup, sosów deserowych (szodonowy) i
do deserów typu owoce w winnej galarecie.
--
Ikselka
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|