Data: 2010-12-07 01:16:06
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 06 Dec 2010 20:13:04 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
> Użytkownik Aicha napisał:
>> W dniu 2010-12-06 12:01, Ikselka pisze:
>>
>>>> O rany - środki grzybobójcze do chleba - ta jak drożdże potem mają w
>>>> tym funkcjonować?
>>>
>>> Srodki grzybobójcze do chleba. Właśnie tak. Tzw długoterminowy chleb
>>> właśnie zawiera owe substancje.
>>
>> Nie grzybobójcze, tylko - uściślając - pleśniobójcze. Na chlebie
>> tostowym nawet wymienione w składzie, więc nie takie skrytobójcze, jak
>> twierdzisz.
>
> I wcale nie muszą być jakąś sztuczną chemią - trochę soku z borówek
> (kwas benzoesowy),
A dodają, dodają - syntetyczny, równie szkodliwy jak inna chemia :->
> trochę tymianku (tymol) - i pleśń nie ma szans.
Borówki i tymol - jasne.
Lubię chleb, który pachnie i smakuje chlebem.
|