Data: 2010-12-09 10:03:18
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 9 Dec 2010 09:04:50 +0100, Panslavista napisał(a):
> "witek J" <j...@p...p.lodz.pl> wrote in message
> news:idq122$i81$1@inews.gazeta.pl...
>> Ikselka submitted this idea :
>>
>>>>>
>>>>>
>>>> Dla niej gluten = białko.
>>>
>>> http://pl.wikipedia.org/wiki/Gluten
>>> "Gluten - mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Występuje w
>>> ziarnach zbóż: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa."
>>>
>> Napisane jest tam, że to jedyne dwa białka? Przecież brnież, zamiast
>> przyznac się, że sie mylisz!
>>
>>
>>>
>>> Jeszcze? Czy już wystarczy?
>> Nie czytasz, tylko wstawiasz linki - nikt nie próbuje ci wmówić, że nie ma
>> w mące glutenu, ale że procentowo w stosunku do innech białek roslinych
>> jest go zznacząco mniej.
>> Jestes wstanie to zapamiętać?
>>
>>> XL //tzn ona.
>> Witek
>
> Cienias, stawiasz tezę, później przypisujesz ją XL, bo ona licząc na
> pewien poziom wykształcenia interlokutora nie robi łopatologicznego wykładu
Dokładnie.
> ze wszystkiego (a po łebkach, bo trudno podręcznik z technologii zbiorowego
> żywienia zamknąć w poście czy nawet w kilku postach), lecz porusza jakiś w
> miarę ważny problem. A ty ze świadomością ucznia zawodówki gastronomicznej,
> który poznał kolejną prawdę, już dekady wcześniej objawioną innym, próbujesz
> walczyć jak o zbawienie swojej prostackiej duszy, nie mając nic w zanadrzu
> na swoją obronę. Znam takich, jeszcze niedawno jeden taki twierdził, że nikt
> go nie przekona, że czarne to czarne, a białe to białe. Rób tak dalej, a
> może i tobie trafi sie kryptka, w katedrze może nie bo z miejscem hadko, ale
> w Smoczej Jamie miejsc jest wiele...
Spokojnie - on z tych, co piszą "brnież". I takie różne podobne. Mnie to
wystarczy :-)
|