Data: 2010-12-09 08:24:01
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aicha" <b...@t...ja> wrote in message
news:idq309$nkc$1@news.onet.pl...
>W dniu 2010-12-09 09:04, Panslavista pisze:
>
>>> Nie czytasz, tylko wstawiasz linki - nikt nie próbuje ci wmówić, że nie
>>> ma
>>> w mące glutenu, ale że procentowo w stosunku do innech białek roslinych
>>> jest go zznacząco mniej.
>>> Jestes wstanie to zapamiętać?
>>
>> Cienias, stawiasz tezę, później przypisujesz ją XL, bo ona licząc na
>> pewien poziom wykształcenia interlokutora nie robi łopatologicznego
>> wykładu
>> ze wszystkiego (a po łebkach, bo trudno podręcznik z technologii
>> zbiorowego
>> żywienia zamknąć w poście czy nawet w kilku postach), lecz porusza jakiś
>> w
>> miarę ważny problem.
>
> "Może najkrócej: drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO
> się znaleźć w chlebie prócz glutenu."
>
> Gdzie tu jest choćby piśnięte, że coś (inne białko) oprócz glutenu
> istnieje w mące?
> A+B=100%, nie mniej ni więcej.
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha (i zmykam do pieczary)
He..he, nie włożę palca pomiędzy ścierające się dwie Potęgowe.
Jeżeli już, to wolałbym "w"...
|