Data: 2010-12-09 08:11:50
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-12-09 09:04, Panslavista pisze:
>> Nie czytasz, tylko wstawiasz linki - nikt nie próbuje ci wmówić, że nie ma
>> w mące glutenu, ale że procentowo w stosunku do innech białek roslinych
>> jest go zznacząco mniej.
>> Jestes wstanie to zapamiętać?
>
> Cienias, stawiasz tezę, później przypisujesz ją XL, bo ona licząc na
> pewien poziom wykształcenia interlokutora nie robi łopatologicznego wykładu
> ze wszystkiego (a po łebkach, bo trudno podręcznik z technologii zbiorowego
> żywienia zamknąć w poście czy nawet w kilku postach), lecz porusza jakiś w
> miarę ważny problem.
"Może najkrócej: drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO
się znaleźć w chlebie prócz glutenu."
Gdzie tu jest choćby piśnięte, że coś (inne białko) oprócz glutenu
istnieje w mące?
A+B=100%, nie mniej ni więcej.
--
Pozdrawiam - Aicha (i zmykam do pieczary)
|