Data: 2010-12-09 08:04:50
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"witek J" <j...@p...p.lodz.pl> wrote in message
news:idq122$i81$1@inews.gazeta.pl...
> Ikselka submitted this idea :
>
>>>>
>>>>
>>> Dla niej gluten = białko.
>>
>> http://pl.wikipedia.org/wiki/Gluten
>> "Gluten - mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Występuje w
>> ziarnach zbóż: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa."
>>
> Napisane jest tam, że to jedyne dwa białka? Przecież brnież, zamiast
> przyznac się, że sie mylisz!
>
>
>>
>> Jeszcze? Czy już wystarczy?
> Nie czytasz, tylko wstawiasz linki - nikt nie próbuje ci wmówić, że nie ma
> w mące glutenu, ale że procentowo w stosunku do innech białek roslinych
> jest go zznacząco mniej.
> Jestes wstanie to zapamiętać?
>
>> XL //tzn ona.
> Witek
Cienias, stawiasz tezę, później przypisujesz ją XL, bo ona licząc na
pewien poziom wykształcenia interlokutora nie robi łopatologicznego wykładu
ze wszystkiego (a po łebkach, bo trudno podręcznik z technologii zbiorowego
żywienia zamknąć w poście czy nawet w kilku postach), lecz porusza jakiś w
miarę ważny problem. A ty ze świadomością ucznia zawodówki gastronomicznej,
który poznał kolejną prawdę, już dekady wcześniej objawioną innym, próbujesz
walczyć jak o zbawienie swojej prostackiej duszy, nie mając nic w zanadrzu
na swoją obronę. Znam takich, jeszcze niedawno jeden taki twierdził, że nikt
go nie przekona, że czarne to czarne, a białe to białe. Rób tak dalej, a
może i tobie trafi sie kryptka, w katedrze może nie bo z miejscem hadko, ale
w Smoczej Jamie miejsc jest wiele...
|