Data: 2010-12-09 07:38:40
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: witek J <j...@p...p.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka submitted this idea :
>>>
>>>
>> Dla niej gluten = białko.
>
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Gluten
> "Gluten - mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Występuje w
> ziarnach zbóż: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa."
>
Napisane jest tam, że to jedyne dwa białka? Przecież brnież, zamiast
przyznac się, że sie mylisz!
>
> Jeszcze? Czy już wystarczy?
Nie czytasz, tylko wstawiasz linki - nikt nie próbuje ci wmówić, że nie
ma w mące glutenu, ale że procentowo w stosunku do innech białek
roslinych jest go zznacząco mniej.
Jestes wstanie to zapamiętać?
> XL //tzn ona.
Witek
|