Data: 2004-05-19 13:06:29
Temat: Re: Czy i czym nasączyć biszkopt??
Od: "Czarownica" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam!
> Chcę zmierzyć się z przeisem zamieszczonym w jedenj z gazet kobiecych na
> Tort Rafaello i właśnie nie wiem czy nasączyć czymś biszkopt przed
> przełożeniem go masą śmietanowo-czekoladowo- wiórkową.
> Proszę o radę, bo w przepisie nic o tym nie ma, a nie chciałabym by tort ten
> był zbyt suchy. No i jeżeli tak to czym go nasączyć??
> Dziękuję za wszystkie rady!
> Pozdrawiam!
>
ja zawsze biszpokt do rafaello nasączam jakimś alkoholem lub sokiem a cytryny
rozmieszanym z woda w kazdym bądź razie czymś co nie jest slodkie bo raffaello
samo w sobie jest dość słodkie ale jako ciasto pyszne....
Możesz nasączyc ten biszkopt takze tak jak do innych tortów kt robisz wsztsko
zalezy od upodobań smakowych
pozdrówka
Czarownica
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|