Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsrouter.chello.at!newsfeed01.sul.t-onlin
e.de!t-online.de!feed.news.nacamar.de!newsfeeds.belnet.be!news.belnet.be!transi
t.news.xs4all.nl!not-for-mail
From: <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy jest tutaj ktos z Holandii...?
Date: Thu, 8 Nov 2001 18:33:50 +0100
Organization: XS4ALL Internet BV
Lines: 30
Message-ID: <9sefmc$8om$1@news1.xs4all.nl>
References: <3...@k...net.pl>
NNTP-Posting-Host: 213-84-212-80.adsl.xs4all.nl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news1.xs4all.nl 1005240844 8982 213.84.212.80 (8 Nov 2001 17:34:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@x...nl
NNTP-Posting-Date: 8 Nov 2001 17:34:04 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:79887
Ukryj nagłówki
Czesc Monika, nie ty jedna... Ja juz sobie odpuscilam jakiekolwiek proby, bo
i tak nic nie wychodzi. Moj ostatni sernik na zimno z grupy wyplynal z formy
od spodu i przez noc zalal wszystko w lodowce.
Ale dziwne, ze tylko zelatyna sie oddzielila i plynna odplynela, wiec
wszystko bylo zimne i mokre od sluzu. Tak sie w domu wystraszyli, ze sama
wszystko musialam zjesc. W ogole szkoda gadac.
Ja robie tutejsze gotowce. Brownie z AH jest doskonaly, appeltaart tez
zawsze dobry. Ale pytalas o korzenne i masz szczescie, bo mam przepis na
wlasne pepernoten, akurat na czasie. Na dniach bedziemy robic. Moze byc?
500g zelfrijzend bakmeel
350g bruine basterd suiker
kostka bakboter
5 lyzeczek lub cos wiecej mleka
5 lyzeczek speculaaskruiden
Make i basterdsuiker wsypac do michy. Maslo pokrojone w kosteczki, mleko i
speculaaskruiden do tego. Ugniatac. Piec rozgrzac do 175 st. Wysmarowac
blache. I pepernoten wyrabiac, my robimy wieksze okragle plaskie ciasteczka.
Co ja sie tam w guziczki bede bawic. I do pieca, wazne zeby w srodku
ustawiona blacha byla a nie gdzies na samej gorze. Jak dlugo piec? Nawet nie
wiem, my wyciagamy i sprawdzamy i tak sie nikt juz doczekac nie moze.
Lepsze sa od kupnych. Moze cie rozczarowalam, ale nie jestem zadna
keukenprinces i nic innego korzennego nie znam.
Pozdrawiam
**********
m-gosia
**********
|