Data: 2001-11-08 19:33:02
Temat: Re: Czy jest tutaj ktos z Holandii...?
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> wrote in message
news:3BEAC449.788185F0@kki.net.pl...
> m...@h...com wrote:
>
> > 5 lyzeczek speculaaskruiden
> > Sklad podobny do polskiej przyprawy (cynamon, galka, imbir, gozdziki,
ziele angielskie, kardamon)? Czy dodali tam jeszcze cos specyficznego?
Nic nie kombinuj tylko kup gotowy. Tak sie nazywa - speculaaskruiden.
> > Make i basterdsuiker wsypac do michy.
>
> To jest ten ciemnobrazowy cukier do posypywania chleba, tak?
>
> >No ja nim nie posypuje, ale holandzkie tak. O ten chodzi.
> Moze byc, z pewnoscia wykorzystam... :) Ale gdybys sie gdzies natknela na
jakas holenderska wersje kruchego ciatsa,
A to wedlug mnie jesli nie wrzucisz speculaaskruiden, to beda to kruche
ciasteczka, po prostu....
Pozdr.
***********
m-gosia
***********
|