Data: 2012-04-17 21:42:51
Temat: Re: Debiuty
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 17 Kwi, 03:18, Animka <t...@w...pl> wrote:
> W dniu 2012-04-16 13:35, Ikselka pisze:
>
>
>
> > On 15 Kwi, 23:59, Animka<t...@w...pl> wrote:
> >> W dniu 2012-04-15 11:38, czeremcha pisze:
>
> >>> Poza kisielami i budyniami z proszku - pierwsza próba to były bodajże
> >>> naleśniki wg książki kucharskiej. Było tam, żeby patelnię smarować
> >>> skórką ze słoniny i naleśniki były okropne... Wtedy jadało się je
> >>> raczej tylko na słodko... A lat ile? Może z 10?
>
> >> Ja tam smażę na maśle. Do ciasta nie dodaję soli, bo naleśniczki polewam
> >> sokiem albo z serkiem i śmietanką+cukier.
>
> >> Mam pytanie:
> >> Jak robicie flaki? Takie kupione wyczyszczone, często zamrożone.
> >> Osobiście lubie gęste i ze sproszkowaną papryką. czasami kupuje tekie
> >> jedne w słoiku, które mi smakują, ale chciałabym przyrządzić sama, tak
> >> po swojsku (ale bez żadnego czosnku oczywiście).
>
> >> --
>
> > Troszkę czosnku być musi. Przepis wrzucę, jak wystukam na klawiszach,
> > teraz nie za bardzo mam czas.
>
> OK, ale zrobię i tak bez czosnku, bo musiałabym wywalić.
Ale jasne, przecież to ma Tobie smakować :-)
|