Data: 2007-07-10 17:30:42
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ewa W" <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:f70fam$7eh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:f70eid$b0l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > NIE CIERPIĘ SMAŻONEJ WĄTRÓBKI, whhh.... Twarde to, łykowate, no i co
> > smażone, to niezdrowe, a w środku surowe :-)
>
> Eeeee, nie dotyczy to wątróbki drobiowej! Jest bardzo miękka i absolutnie
> nie łykowata. W sumie to ona duszona też jest, w końcu siedzi pod pokrywą,
> więc się trochę dusi;) W środku nie jest surowa - nie przełknęłabym...a
> przepisu poszukam, dzięki.
>
> Pozdr. Ewa
Drobiowe są fantastyczne gotowane...
Możesz zrobić tak - kupić wątróbki, skórę z gęsich szyjek lub skórę z
kurczaków - lepsze szyjki, kupić kaszę jaglaną, tę podgotować na sypko,
dodać przyprawy, pokrojone na kawałki wątróbki i wymieszać. Nadziewać
szyjki, końce zeszyć lub spiąć wykałaczkami, skórę z farszem zwinąć w roladę
przy pomocy ścierki, a nawet ręcznie, zeszyć i ugotować. Przed podaniem
obsmażyć na patelni lub zgrilować - skórka ma być chrupiąca. Fantastyczne
danie dla dzieci.
|