Data: 2015-10-14 00:24:16
Temat: Re: Do XL - NTG
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnn1r0ko.mrn.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Mam wrażenie, że jednak *nie* chodziło o ogórki konserwowe. W Polsce
> od kilku lat popularne zrobiły się ogórki sprzedawane w szczelnie
> zgrzanej folii. Mają postać ogórków kiszonych, leż nie ma w nich już
> życia -- mogą być długo przechowywane. Niewątpliwie jest w nich
> kwas mlekowy, a nie octowy. Jakiego pochodzenia, czy z fermentacji
> wewnątrzogórkowej, czy dodany z zewnątrz -- tego nie wiem. Jeśli jest
> on wymieniony w składzie na torebce, to informacja ta też niczego nie
> wnosi.
A nie jest to przypadkiem tak, że te z beczki które w niektórych
sklepach można sobie szczypcami samemu wydłubać do torebki
te są już wydłubane i zapakowane aby klientowi łatwiej było?
No bo jeśli są rzeczywiście pasteryzowane aby życia w nich nie było
albo zalewane kwasem to chyba jest to trochę poroniony pomysł.
Tylko czy macie jakieś uzasadnienie do tych podejrzeń czy to tylko
tak Was od foliowego worka odrzuca że zgadujecie najgorsze? :-)
|