Data: 2006-10-03 14:40:49
Temat: Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy
Od: "Gruby" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilla wrote:
> Użytkownik "Gruby" <g...@p...onet.pl> napisał:
>> ja opieńki solę...
>> mogą kilka lat stać.
>
> A w jakiej temeperaturze powinny stac te zasolone opienki?
> Czy od razu nalezy je wynosic do chlodnego pomieszczenia,
> czy jakis czas powinny postac w temperaturze pokojowej?
ja gotuje grzyby w wodzie z dodatkiem kilku łyzek octu( żeby nie ciemniały)
potem jak wystygna przesypuje sola w wiaderku po ketchupie, i na sama góre
tez daje duzo soli. tak na oko 1 kg na 5 kg grzybów..
i potem do piwnicy, ale piwnica w bloku, wiec za zimno nie jest..
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
|