Data: 2006-10-03 06:29:23
Temat: Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał:
> > A w jakiej temeperaturze powinny stac te zasolone opienki?
> > Czy od razu nalezy je wynosic do chlodnego pomieszczenia,
> > czy jakis czas powinny postac w temperaturze pokojowej?
> >
> Solone z miejsca - tak można wszystkie grzyby konserwować.
> Kiszone - muszą zacząć fermentować w cieple (można w wekach kisić), ale
> wynosi się do chłodu po dwu-trzech dniach.
> Solone przed użyciem trzeba wymoczyć jak śledzie, kiszone przepłukać,
> zeszklić cebulę, dodać grzyby śmietanę - do ziemniaków. Ale kiszone można
> dodawać do sałatek typu "przegląd tygodnia".
Dzieki za szczegolowe wyjasnienia.
Pozdrawiam
Lilla
|