Data: 2012-05-18 14:42:33
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-05-18 12:04, Nixe pisze:
> W dniu 2012-05-18 11:36, krys pisze:
>> gosmo wrote:
>>
>>> Użytkownik "krys"<k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>> news:4fb5ed17$0$1317$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> medea wrote:
>>>>> Chcę też, żeby było dużo sosu, a zwykle w rękawie nie za dużo
>>>>> zostaje po
>>>>> pieczeniu. W duszeniu wychodzi więcej.
>>>> Ja karkówkę traktuje solą, majerankiem i czosnkiem, zostawiam na
>>>> dobę -
>>>> dwie zawinięte, a potem obsmażam, podlewam wodą ( tak do 1/3
>>>> wysokosci)
>>>> i duszę.
>>>
>>> Do powyższej listy dodaję kolendrę kolendrę i miód. Kolendra jest
>>> jest dla
>>> mnie jedną z ulubionych przypraw, stosuję do tłuściejszych mięs o mało
>>> wyrafinowanym smaku (czyli jak w tym przypadku wieprzowina). Ma
>>> instensywny aromat więc warto nie przesadzić z ilością.
>
>> Warto spróbować, bo kolendra jeszcze jakoś mi w ręce nie wpadła.
>
> Ale naprawdę uważaj z ilością. Ja kiedyś dodałam do jakiejś potrawy
> "ciut" za dużo i teraz, gdy tylko słyszę albo widzę słowo "kolendra"
> (nawet nie muszę czuć zapachu), to mi się żołądek w węzełek skręca ;-)
> Chyba się już nigdy nie przekonam do tej przyprawy.
Dokładnie. Mam to samo.
Ewa
|