Data: 2020-08-09 22:31:56
Temat: Re: Drylownica do wisni
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2020-08-09 o 20:26, FEniks pisze:
> W dniu 09.08.2020 o 18:18, cef pisze:
>> https://drive.google.com/file/d/1Nnnhn3cF8AKBdR7wWSU
KtlHt4wPbMYic/view?usp=sharing
>
> Ciekawa potrawa. Czy to zapiekany krem budyniowy czy nieudana babeczka? ;)
Tam jest spód z kruchego ze zblendowanych ciasteczek maślanych,
masła, czekolady i może czegoś jeszcze, potem masa bardziej serowa
niż budyniowa, jakieś jajko i cukier - a na wierzchu - już po upieczeniu
- coś w rodzaju frużeliny z wiśni.
Kombinacja w stosunku do oryginalnego angielskiego przepisu,
bo żonie się też widoczek spodobał, a nie wszystkie składniki znane w
naszej kuchni.
Ale warto było się natrudzić.
|