Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Duuuuża ilość jabłek do od(soko)wirowania :-) Re: Duuuuża ilość jabłek do od(soko)wirowania :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Duuuuża ilość jabłek do od(soko)wirowania :-)

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.182.28.5 with SMTP id x5mr163049obg.8.1456767302180; Mon, 29 Feb
2016 09:35:02 -0800 (PST)
X-Received: by 10.182.28.5 with SMTP id x5mr163049obg.8.1456767302180; Mon, 29 Feb
2016 09:35:02 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin.stu.neva.ru!news.ripco.com!news.glorb.com!ok5no5393255i
gc.0!news-out.google.com!pn7ni5830igb.0!nntp.google.com!ok5no5393249igc.0!postn
ews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 29 Feb 2016 09:35:01 -0800 (PST)
In-Reply-To: <o...@t...home>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=79.185.252.133;
posting-account=Yeq7HgoAAAAzYl9hV9IwyquCj5L6KkE7
NNTP-Posting-Host: 79.185.252.133
References: <7...@g...com>
<1...@g...com>
<navvvr$odr$1@dont-email.me>
<c...@g...com>
<nb1d2b$8f0$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<a...@g...com>
<o...@t...home>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <3...@g...com>
Subject: Re: Duuuuża ilość jabłek do od(soko)wirowania :-)
From: XL <n...@g...com>
Injection-Date: Mon, 29 Feb 2016 17:35:02 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369674
Ukryj nagłówki

W dniu poniedziałek, 29 lutego 2016 15:31:47 UTC+1 użytkownik Trefniś napisał:
> W dniu .02.2016 o 15:12 XL <n...@g...com> pisze:
>
> > W dniu poniedziałek, 29 lutego 2016 13:56:58 UTC+1 użytkownik Trefniś
> > napisał:
> >> W dniu .02.2016 o 13:23 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> >>
> >> > "XL" <n...@g...com> wrote in message
> >> > news:c39cb6ce-c11f-41e4-8cdf-28c2dc9e39cf@googlegrou
ps.com...
> >>
> >> (...)
> >> > Po co to robisz? Naprawdę myślałaś że czytelnicy tej grupy
> >> > będą myśleli że szarlotkę trzyma się w słoikach? Naprawdę???
> >>
> >> Pszemol, Ty coraz rzadziej piszesz tu o kuchni, a coraz częściej o
> >> XL-ce.
> >
> > Zakochał się chłopina - toż to istna namiętność :-D
> >
> >
> >> Jestem pewien, że poprawiła właśnie z myślą o czepialstwie Pszemola :)
> >
> > Dokładnie. I jeszcze jednej namiętnej "obserwatorki" :-D
> >
> >
> >>
> >> Poza tym, skoro gotowanie babek w słoiku to ostatni krzyk hipsterskiej
> >> mody, nie ma nic zaskakującego w pomyśle ugotowania ciasta z jabłkami w
> >> słoiku właśnie.
> >> Gdyby przemyśleć strategię, pewnie udałoby się też ugotować szarlotkę!
> >
> > Podejrzewam, że tak - niektórzy próbują robić ciasta w mikrofalach, więc
> > ta moja poprawka ma sens. No ale żeby kruche? - absurd, więc poprawka
> > sensowna
> > :-D
>
> Niektórzy, mniej "kulinarni", każde ciasto z jabłkami nazywają szarlotką :)


Dla mnie wszystko, co nie na kruchym, to prostu jabłecznik, in. placek z jabłkami
:-))

> Np. apple crumble to też dla nich szarlotka :)

Wiem, wiem. Każda zapiekanka to dla nich wyczyn 333333-]

>
> Ale babka gotowana w słoiku to pomysł wart rozpowszechnienia.
> Wykonuje się dokładnie tak, jak każdą babkę gotowaną. Ale nie trzeba
> kupować specjalnej formy.
> Naprawdę zabawnie wygląda babka podana w słoiku :)
> Szczególnie, jeśli słoiczki małe i każdy stanowi porcję dla jednej osoby.
> Bywają słoiki bez charakterystyczengo zwężenia przy zamknięciu, wtedy taką
> babkę można wyjąć i podawać klasycznie.
> Babki gotowane mają swoje zalety!

Owszem, podobno bardzo smaczne, więc kto wie... :-)

> >>
> >> > A ja robię ortografy bo mieszkam i pracuję po angielsku
> >> > od wielu, wielu lat - więc pewne rzeczy nie rzucają mi się
> >> > w oczy nawet gdybym się im przypatrywał 2 godziny.
> >>
> >> Chyba, że rzecz dotyczyłaby XL-ki.
> >> Wtedy przypatrywałbyś się do skutku :)
> >>
> >
> > LOL, żebyś wiedział :-DDD
>
> No ba!

Czujem siem pod obstrzałem pana Pszemola :-D

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.02 Stokrotka
29.02 XL
29.02 Trefniś
29.02 samya
29.02 XL
29.02 Jarosław Sokołowski
29.02 Jarosław Sokołowski
29.02 samya
29.02 samya
29.02 XL
29.02 FEniks
29.02 XL
29.02 Jarosław Sokołowski
29.02 XL
29.02 samya
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?