X-Received: by 10.182.28.5 with SMTP id x5mr163049obg.8.1456767302180; Mon, 29 Feb
2016 09:35:02 -0800 (PST)
X-Received: by 10.182.28.5 with SMTP id x5mr163049obg.8.1456767302180; Mon, 29 Feb
2016 09:35:02 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin.stu.neva.ru!news.ripco.com!news.glorb.com!ok5no5393255i
gc.0!news-out.google.com!pn7ni5830igb.0!nntp.google.com!ok5no5393249igc.0!postn
ews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 29 Feb 2016 09:35:01 -0800 (PST)
In-Reply-To: <o...@t...home>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=79.185.252.133;
posting-account=Yeq7HgoAAAAzYl9hV9IwyquCj5L6KkE7
NNTP-Posting-Host: 79.185.252.133
References: <7...@g...com>
<1...@g...com>
<navvvr$odr$1@dont-email.me>
<c...@g...com>
<nb1d2b$8f0$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<a...@g...com>
<o...@t...home>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <3...@g...com>
Subject: Re: Duuuuża ilość jabłek do od(soko)wirowania :-)
From: XL <n...@g...com>
Injection-Date: Mon, 29 Feb 2016 17:35:02 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369674
Ukryj nagłówki
W dniu poniedziałek, 29 lutego 2016 15:31:47 UTC+1 użytkownik Trefniś napisał:
> W dniu .02.2016 o 15:12 XL <n...@g...com> pisze:
>
> > W dniu poniedziałek, 29 lutego 2016 13:56:58 UTC+1 użytkownik Trefniś
> > napisał:
> >> W dniu .02.2016 o 13:23 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> >>
> >> > "XL" <n...@g...com> wrote in message
> >> > news:c39cb6ce-c11f-41e4-8cdf-28c2dc9e39cf@googlegrou
ps.com...
> >>
> >> (...)
> >> > Po co to robisz? Naprawdę myślałaś że czytelnicy tej grupy
> >> > będą myśleli że szarlotkę trzyma się w słoikach? Naprawdę???
> >>
> >> Pszemol, Ty coraz rzadziej piszesz tu o kuchni, a coraz częściej o
> >> XL-ce.
> >
> > Zakochał się chłopina - toż to istna namiętność :-D
> >
> >
> >> Jestem pewien, że poprawiła właśnie z myślą o czepialstwie Pszemola :)
> >
> > Dokładnie. I jeszcze jednej namiętnej "obserwatorki" :-D
> >
> >
> >>
> >> Poza tym, skoro gotowanie babek w słoiku to ostatni krzyk hipsterskiej
> >> mody, nie ma nic zaskakującego w pomyśle ugotowania ciasta z jabłkami w
> >> słoiku właśnie.
> >> Gdyby przemyśleć strategię, pewnie udałoby się też ugotować szarlotkę!
> >
> > Podejrzewam, że tak - niektórzy próbują robić ciasta w mikrofalach, więc
> > ta moja poprawka ma sens. No ale żeby kruche? - absurd, więc poprawka
> > sensowna
> > :-D
>
> Niektórzy, mniej "kulinarni", każde ciasto z jabłkami nazywają szarlotką :)
Dla mnie wszystko, co nie na kruchym, to prostu jabłecznik, in. placek z jabłkami
:-))
> Np. apple crumble to też dla nich szarlotka :)
Wiem, wiem. Każda zapiekanka to dla nich wyczyn 333333-]
>
> Ale babka gotowana w słoiku to pomysł wart rozpowszechnienia.
> Wykonuje się dokładnie tak, jak każdą babkę gotowaną. Ale nie trzeba
> kupować specjalnej formy.
> Naprawdę zabawnie wygląda babka podana w słoiku :)
> Szczególnie, jeśli słoiczki małe i każdy stanowi porcję dla jednej osoby.
> Bywają słoiki bez charakterystyczengo zwężenia przy zamknięciu, wtedy taką
> babkę można wyjąć i podawać klasycznie.
> Babki gotowane mają swoje zalety!
Owszem, podobno bardzo smaczne, więc kto wie... :-)
> >>
> >> > A ja robię ortografy bo mieszkam i pracuję po angielsku
> >> > od wielu, wielu lat - więc pewne rzeczy nie rzucają mi się
> >> > w oczy nawet gdybym się im przypatrywał 2 godziny.
> >>
> >> Chyba, że rzecz dotyczyłaby XL-ki.
> >> Wtedy przypatrywałbyś się do skutku :)
> >>
> >
> > LOL, żebyś wiedział :-DDD
>
> No ba!
Czujem siem pod obstrzałem pana Pszemola :-D
|