Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dynia Ambar. Re: Dynia Ambar.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dynia Ambar.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: "ZZZ" <n...@n...spam.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dynia Ambar.
Date: Sat, 1 Nov 2014 16:39:46 +0100
Organization: Netia S.A.
Lines: 28
Message-ID: <m3301f$452$1@mx1.internetia.pl>
References: <1nmnfiivy1zwl.j244qikjdy91$.dlg@40tude.net>
<5454904e$0$18075$65785112@news.neostrada.pl>
<m324lt$m3p$1@node1.news.atman.pl>
<5...@g...com>
<m32865$pf2$1@node1.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: 77-255-224-132.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: mx1.internetia.pl 1414857583 4258 77.255.224.132 (1 Nov 2014 15:59:43 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 1 Nov 2014 15:59:43 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Tech-Contact: u...@i...pl
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-Priority: 3
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:358582
Ukryj nagłówki


Użytkownik "J." <j...@j...pl> napisał w wiadomości
news:m32865$pf2$1@node1.news.atman.pl...
> Oooo
> A jak dlugo ja mozna przechowywac?
> Powinnam ją trzymac w piwnicy? Czy w domu mozna?
>
> Czesc, ktorej do zupy nie zuzyje, zrobie puree i wloze do zamrazarki jak
> mowicie a reszta? Fajnie by było jakby się chciała przechowac.
>
> Dziekuje
>
>
Ja mam kilkanaście piżmowych i jak co roku bez żadnego przetwarzania
będę przechowywał (do stopniowego zjadania) w chłodnej piwnicy.
Ostatnie sztuki piżmowych zjadamy czasem ok. marca kwietnia
(zwykle wtedy już wysiewam nowe).

A wspomniana w wątku Ambar ma strasznie "ziemniaczany" posmak
rzeczywiście ma dużo suchej masy (może witaminy A też) ale poza
zupą nie widzę dla niej zastosowania.
Za to piżmowa jest bardzo smaczna, bardziej soczysta, nawet jakby lekko
słodkawa (można by ją porównywać z niezbyt dojrzałym melonem).
Bardzo fajna na placuszki dyniowe (starta na grubej tarce plus jajko
i usmażyć).

ZZ

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.11 J.
01.11 FEniks
01.11 Qrczak
01.11 FEniks
01.11 Qrczak
01.11 FEniks
01.11 XL
01.11 XL
01.11 XL
01.11 XL
01.11 XL
01.11 XL
01.11 Qrczak
01.11 XL
01.11 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?