Data: 2014-10-29 19:19:28
Temat: Re: Fenkuł
Od: "J." <j...@j...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 29.10.2014 o 17:40, XL pisze:
> Dnia Wed, 29 Oct 2014 17:22:10 +0100, J. napisał(a):
>
>> W dniu 28.10.2014 o 22:12, XL pisze:
>>> Dnia Tue, 28 Oct 2014 19:09:54 +0100, J. napisał(a):
>>>
>>>> Poratujcie proszę przepisami.
>>>>
>>>> Lubię fenkuła i na surowo, i gotowanego.
>>>> i do ryby, i do mięsa, i do sałatek
>>>> i nawet mi ten anyz nie przeszkadza.
>>>>
>>>> ale dostałam takie ilości, że ... szukam inspiracji
>>>>
>>>> Nawet nie wiem, jak długo może poleżeć, bo u mnie nigdy długo nie leżał.
>>>>
>>>> Podpowiedzcie w czym Wam smakuje.
>>>
>>> Posiekany cieniutko, lekko zmacerowany z solą i przyrzadzony wg przepisu na
>>> sałatkę Waldorf.
>>>
>>
>> Nie wiem, ktory przepis na te salatke jest oryginalny.
>> Kiedyś (na święta) jadłam ją z rodzynkami i cynamonem
>
> Pierwsze słyszę o cynamonie w sałatce Waldorf. A oto moja wersja, którą już
> lata temu tu zamieściłam (w wersji fenkułowej oczywiście nie ma parzenia, a
> cukru dać połowę):
nie ma parzenia czego?
sory bo nie zrozumialam.
selera czy rodzynek czy i tego, i tego?
p.s Na razie 2 fenkuły poszły :) do kapusty
a jeszcze ich tyle... :(
--
j.
|