Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Flan Re: Flan

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Flan

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!no
t-for-mail
From: "Ana" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Flan
Date: Tue, 9 May 2000 10:18:27 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 33
Message-ID: <8f8hkk$jqp$1@news.ipartners.pl>
References: <01bfb698$3335a0a0$LocalHost@alex>
NNTP-Posting-Host: dlp-as3-as10.ipartners.pl
X-Trace: news.ipartners.pl 957860308 20313 157.25.93.139 (9 May 2000 08:18:28 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 9 May 2000 08:18:28 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Flan
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Notice1: This post has been postprocessed on the news.ipartners.pl server.
X-Notice2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27702
Ukryj nagłówki

Oto obiecany przepis na flan:
składniki:
2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
tyle samo (objętościowo) mleka zwykłego
2 całe jajka
2 żółtka
+ cukier na karmel (nie wiem ile, na tzw."oko")

Wykarmelować naczynie w którym będziemy przygotowywać flan, tzn. rozpuścić
cukier w rondelku i potrzymać go na ogniu aż zbrązowieje, po czym szyblo
przelać do naczynia na flan, oblewając nim dno i co się da z brzegów. To
może też być kilka małych naczynek typu babeczkowego.

Zmiksować składniki, wlać do naczynia na flan, można przykryć folią
aluminiową.
Wstawić do drugiego naczynia z wodą i wstawić do średnio gorącego piekarnika
na 1 do 1,5 godziny, aż się zetnie.
Ostudzić, wyjąć na talerzyki (tak jak babki z piasku)
Jeść dobrze schłodzone...
Pyyyyycha!

Tyle przepis. Dawno tego nie robiłam, ale prze paru laty robiłam
kilkakrotnie i wychodził. Wiem tylko że trzeba zaglądać po upływie tej 1
godziny, czy się już wszystko ścięło, bo czasem wychodzi trochę jakby
prze-gotowany, choć też się daje zjeść całkiem nieżle ...
Zresztą po kilku próbach człowieka ma już upatrzony i czas i temperaturę
pieczenia.
Smacznego próbowania!

--
Ania K.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.05 asia
09.05 Jader
09.05 Ana
09.05 Ana
10.05 Aleksandra Stachurska
10.05 Magdalena Bassett
12.05 Aleksandra Stachurska
12.05 Paul Urstein
12.05 E.Vita
13.05 Wladyslaw Los
12.05 Michal R. Hoffmann
17.05 Aleksandra Stachurska
17.05 Ewa Pawelec
20.05 Michal R. Hoffmann
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6