Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: m...@m...pl (KartoFlaczek)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Fondue - plama wielka - co robic???
Date: Fri, 12 Apr 2002 07:00:23 +0000 (UTC)
Organization: kukbuk izy - http://www.kuchnia.serwisy.net
Lines: 52
Message-ID: <a960m6$96u$1@news.tpi.pl>
References: <a93u47$s1g$1@news.tpi.pl> <j...@4...com>
NNTP-Posting-Host: saturn.j.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1018594823 9438 213.25.83.135 (12 Apr 2002 07:00:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 12 Apr 2002 07:00:23 +0000 (UTC)
X-HTTP-Posting-Host: brama.proszynski.pl
User-Agent: NewsPortal 0.24pre3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103625
Ukryj nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> Bos zrobil raczej od tylu i odwrotnie. jesli tylko
serowe fondue
> znaczy sie
> Bierzesz ten gar, smarujsz go czosnkiem jak Pan Bog
przykazal,
> wlewasz winko i dajesz mu sie zagotowac wrecz! do niej
nadajacych
> sie win (niz wytrawne biale) mozna wpsiknac troche
cytryny. do
> tego dodajesz serw kostke, lub starty, NAJLEPIEJ umazany
w mace
> kartoflanej. Maka kartoflana wplywa pozytywnie na ser,
ktory sie
> zachowujejak nalezy, O ILE OCZYWISCIE nie gotuje sie to
jak
> wsciekle..wtedy nie ma rady - zwarzy sie i juz...moj
wczorajszy
> zaczal sie warzyc alem go uratowala za pomoca zdjecia z
ognia i
> wmieszania jeszcze troche maki kartoflanej z creme
fraiche -
> czyli kwasna smietana i odrobina wody. dobrze
przemieszac, niech
> zawrze i voila! mozna siupnac jeszcze kieliszek kirschu
gdzies
> tam po drodze.
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
Kochaaaana Krysia!
Tys nie tylko Starannie opakowana, ale i madra, ze hej!
Ja glupi nie dodalem skrobi a i jak sie okazuje od
tylu zem zaczal robic ten niby bardzo prosty zakasek!
Dzieki wielkie za nieoceniona rade!
Nastepnym razem bede robic, majac ten list od Ciebie
wydrukowany tuz przed nosem.
Kochaaaaana jestes!
pozdr,
grzesio
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|