Data: 2005-08-05 20:04:25
Temat: Re: Garnki stalowe, a ich uchwyty
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam.
>
> Mam zamiar sprawić sobie porządne stalowe garnki i tu pojawiają się moje
> wątpliwości co do uchwytów.
> Na starcie eliminuję komplety z nieszczęsnymi termometrami - do szcześcia mi
> niepotrzebne i mam wrażenie, że te uchwyty do specjalnie trwałych nie
> należą. Pozostają rączki bakelitowe i stalowe w postaci takich pustych w
> środku odpowiednio wygiętych rurek. Wiem, że te stalowe nagrzewają się, o
> czym lojalnie uprzedza sprzedawca - podobno pozostają tylko ciepłe i można
> je spokojnie chwycić gołą ręką. Czy rzeczywiście tak jest?
> No i bakelitowe. Czy nie topią się i nie śmierdzą przy gotowaniu potrawy?
> Dodam, że te z bakelitowymi uchwytami są sporo tańsze, lecz nie wiem, czy to
> WYŁĄCZNIE kwestia tych uchwytów, czy też mniejszej ilości warstw dna.
> Mam fatalne doświadczenia z emaliowanymi garnkami, gdzie pokrywki miały
> uchwyty z tworzywa - wyłamały się prawie wszystkie.
> Może posiadacze takich garnków coś mi doradzą?
>
> Pozdr. Ewa
Garnki TYLKO z uchwytami metalowymii broń Boże bez termometru. Takie ma
właśnie moja Mama i wszystkie uchwyty popalone, a terometry rozbite.
Wanda
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|