Data: 2005-08-10 09:33:08
Temat: Re: Garnki stalowe, a ich uchwyty
Od: BoBas <k...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mam Zeptera co prawda krotko ale moi rodzice uzywaja od 10 lat. Nie do
zajechania - super wykonanie. Zalety pewnie znasz - nie bede sie
rozpisywal. Ostatnio kupilem za 100 w MAKRO zestaw kilku garnkow z
patelnia - i jedyna ich zaleta to cena. Ale totalna kicha ! Uchwyty
musze przykrecach co jakis czas wkretakiem bo sie odkrecaja. Ciezkie w
utrzymaniu czystosci - nie to co zepter. Widac po prostu jakosc
wykonania i uzytych materialow. Jesli chcesz skompletowac dobry zestaw
to kupuj dobrej firmy pojedyncze garnki - i w koncu wymienisz stare na nowe.
Ewa W napisał(a):
> Witam.
>
> Mam zamiar sprawić sobie porządne stalowe garnki i tu pojawiają się moje
> wątpliwości co do uchwytów.
> Na starcie eliminuję komplety z nieszczęsnymi termometrami - do
> szcześcia mi niepotrzebne i mam wrażenie, że te uchwyty do specjalnie
> trwałych nie należą. Pozostają rączki bakelitowe i stalowe w postaci
> takich pustych w środku odpowiednio wygiętych rurek. Wiem, że te stalowe
> nagrzewają się, o czym lojalnie uprzedza sprzedawca - podobno pozostają
> tylko ciepłe i można je spokojnie chwycić gołą ręką. Czy rzeczywiście
> tak jest?
> No i bakelitowe. Czy nie topią się i nie śmierdzą przy gotowaniu
> potrawy? Dodam, że te z bakelitowymi uchwytami są sporo tańsze, lecz nie
> wiem, czy to WYŁĄCZNIE kwestia tych uchwytów, czy też mniejszej ilości
> warstw dna.
> Mam fatalne doświadczenia z emaliowanymi garnkami, gdzie pokrywki miały
> uchwyty z tworzywa - wyłamały się prawie wszystkie.
> Może posiadacze takich garnków coś mi doradzą?
>
> Pozdr. Ewa
|