Data: 2017-11-18 10:36:02
Temat: Re: Gęsie pipki
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak <q...@q...pl> wrote:
> Dnia 2017-11-17 20:55, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Qrczak<q...@q...pl> wrote:
>>> Dnia 2017-11-17 18:47, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>> Qrczak<q...@q...pl> wrote:
>>>>> Dnia 2017-11-16 16:27, obywatel Trefniś uprzejmie donosi:
>>>>>>
>>>>>> Znajomy pożeracz frytek z McDonaldsa, wprawdzie ich nie próbował, ale
>>>>>> był dość sceptyczny...
>>>>>> Ale on z gatunku tych, co nawet świeże pomidory polewa keczupem.
>>>>>> Widziałem na własne oczy - obrzydliwość!
>>>>>
>>>>> Obrzydliwość.
>>>>>
>>>>> http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/likop
en-w-pomidorach-zmniejsza-ryzyko-zawalu-i-rozwoju-no
wotworow_35849.html
>>>>>
>>>>
>>>> A koszenila? //kupne i fastfudowe ketchupy
>>>> 3-/
>>>>
>>>
>>> A koszenila...
>>
>> Poprawiam - czerwień koszenilowa.
>>
>>> to może w kieleckim jest ketchupie.
>>
>> Może.
>> Sprawdź kielecki.
>>
>>> A można po prostu ogarnąć żarcik: świeży pomidor vs. przetwór z pomidora.
>>
>> Cóż tu ogarniać?
>> Tylko jak się samemu ów przetwór zrobi, to czerwieni koszenilowej zero.
>> W przeciwnym przypadku...
>> Ale co tam sama czerwień - tyle tego!
>> http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2012/4/BR
%204-2012%20s.%201157-1165.pdf
>
> Tak podejrzewałam.
>
Warto być podejrzliwym.
--
XL
|