Data: 2015-10-18 23:06:11
Temat: Re: Grzybobranie
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-18 o 22:40, Jarosław Sokołowski pisze:
> W moim przypadku zwyczajna codzienność, częsta gdy potrzeba czegoś
> odżywczego, a czasu brak. W sezonie jesienno-zimowym taka bryjka
> dobrze się sprawdza. Jest jeszcze wariant z kaszą jaglaną, która ma
> ponoć zbawienne działanie w przypadku katarów i przeziębień. Ale to
> nie ja w domu jestem głównym specjalistą od kaszy jaglanej. Koperek
> zielony też dobrze z kaszą konweniuje.
Ja się do jagieł przekonać nie umiem, chociaż już kilkakrotnie próbowałam.
Zdarzyło mi się natomiast jeść ostatnio ciekawą kaszę, kształt miała
zbliżony do ryżu, zrobiona była "po turecku" (tak się nazywała), ale nie
wiem, co to za rodzaj kaszy. Mniejsza od pęczaku, a inna też od
jęczmiennej, nawet tej najgrubszej.
Ewa
|