Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ot-for-mail
From: "Dorota" <b...@f...hoga.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Hummus
Date: Thu, 7 Sep 2000 14:17:09 +0200
Organization: TORMAN
Lines: 35
Message-ID: <8p80mh$kee$1@flis.man.torun.pl>
References: <8p7lma$7hn$1@flis.man.torun.pl> <3...@v...filg.uj.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.hoga.pl
X-Trace: flis.man.torun.pl 968328721 20942 213.25.110.191 (7 Sep 2000 12:12:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 7 Sep 2000 12:12:01 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33514
Ukryj nagłówki
dzieki serdeczne, a czy zamiast tej cieciorki mozna uzyc fasoli?
Użytkownik "Grzegorz GRYC" <g...@v...filg.uj.edu.pl> napisał w wiadomości
news:39B774FB.CB16D03A@vela.filg.uj.edu.pl...
> Hej
>
> Dorota wrote:
> >
> > Witam wszystkich,
> > Rok temu po raz pierwszy skosztowalam tej pasty i od tej pory stalam sie
jej
> > wielbicielka. Przepyszna zwlaszcza z pita lub oliwkowym chlebkiem.
Niestety
> > w tej chwili nie mam dostepu do tego smakolyku wiec chcialabym zrobic go
> > domowym sposobem - problem nie znam przepisu. Czy ktos moze mi pomoc?
> Proste jak drut :)
> Najpierw moczysz przez noc, a potem gotujesz ciecierzycę (do zdobycia
> głownie w sklepach z tzw. zdrową żywnością).
> Ciecierzyca w odbierze społecznym funkcjonuje też jako cieciorka lub
> groch włoski.
> Powiedzmy 1/4 kilo.
> Potem miksujesz lub zatrudniasz kogoś mało inteligentnego lub
> cierpliwego do roztarcia.
> W tzw. międzyczasie robisz sos z soku z cytryny (jedna), czosnku
> (powiedzmy, na początek 2 ząbki... na początek powiedziałem...), oleju
> sezamowego (2 łyżki) i soli.
> Mieszasz wsio razem dokładnie.
> Podane dla zmyłki proporcje udoskonalasz organoleptycznie :)
>
> Zdrówkot
> GG
> Zdrówkot
> GG
|