Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki) Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!weretis.net!feeder4.news.weretis.net!news.mixmin.net!news.albasani.net!fe
eder.news-service.com!hitnews.eu!feeder1.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!20
9.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neost
rada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostr
ada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Fri, 12 Aug 2011 21:10:08 +0200
From: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Reply-To: d...@n...pl
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20110706 Firefox/5.0
SeaMonkey/2.2
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)
References: <j18mld$2m7$1@news.icpnet.pl>
<4e37e3a6$0$2443$65785112@news.neostrada.pl>
<j18qfv$6ss$1@news.icpnet.pl>
<4e38175f$0$3509$65785112@news.neostrada.pl>
<4e3818e5$0$3509$65785112@news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <4e3818e5$0$3509$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 23
Message-ID: <4e457a96$0$2495$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.53.22
X-Trace: 1313176214 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2495 79.191.53.22:19610
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337278
Ukryj nagłówki

Użytkownik krys napisał:
> krys wrote:
>
> A i jeszcze jedno - do kiszenia na zimę, to raczej poczekaj na wysyp kapusty
> jesiennej, teraz to na bieżący użytek.

To jak już dalej dzielić - jeszcze można osobno kapustę surówkową kisić
(wczesna jesień, usunięte zewnętrzne zielone liście) i bigosową -
póżnojesienną, mocno zzieleniałą, niektórzy wręcz wnętrze wyjmują i
osobno szatkują na surówkową a tylko zewnętrzne warstwy na bigosową kiszą.

A, i do beczki (bo do wecka to chyba za duży wkład) można parę jabłek w
całości wsadzić.

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?