Data: 2011-08-12 19:10:08
Temat: Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik krys napisał:
> krys wrote:
>
> A i jeszcze jedno - do kiszenia na zimę, to raczej poczekaj na wysyp kapusty
> jesiennej, teraz to na bieżący użytek.
To jak już dalej dzielić - jeszcze można osobno kapustę surówkową kisić
(wczesna jesień, usunięte zewnętrzne zielone liście) i bigosową -
póżnojesienną, mocno zzieleniałą, niektórzy wręcz wnętrze wyjmują i
osobno szatkują na surówkową a tylko zewnętrzne warstwy na bigosową kiszą.
A, i do beczki (bo do wecka to chyba za duży wkład) można parę jabłek w
całości wsadzić.
--
Darek
|