Data: 2012-02-12 13:04:25
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-02-12 09:39, niebożę krys wylazło do ludzi i marudzi:
> Qrczak wrote:
>
>>> A to ja mam inne warunki. BTW nie masz wrażenia, że tą porą chleb
>>> potrzebuje zdecydowanie wiecej czasu, żeby wyrosnąć?
>>
>> Na pewno częściej klapie. I to w warunkach zbliżonych do naturalnych
>> jest normalne. Tyle że naprawdę pisałam o własnych okołobetonowych
>> doświadczeniach w tym zakresie, gdzie zimą jest ciepło a latem dość zimno.
>
> No ja zdecydowanie mam odwrotnie;-) Latem ciepło - zimą niekoniecznie;-).
>
>>> No właśnie. Mój aktualnie karmiony z braku laku mąka 750, zamiast 200,
>>> ale daje radę.
>>
>> A pewnie że 720 uciągnie, a tę 2000 daję rzadziej i w niewielkich
>> ilościach do zaczynu, częściej na niej chleb już wypiekam.
>
> To tez mam odwrotnie - wolę zaczyn karmić 2000, jest gęsty, i idzie jak
> burza. A chleba bardziej razowego nie lubią, wiec pieke "biały".
Czyli podsumowując dla medei: jakby nie robić, zawsze wychodzi.
Qra
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|