Data: 2012-02-13 17:15:28
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: "bulka paryska" <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:jhbcg2$g1n$1@news.icm.edu.pl...
> W dniu 2012-02-13 11:39, krys pisze:
>> medea wrote:
>>> W dniu 2012-02-12 14:04, Qrczak pisze:
>>>> Czyli podsumowując dla medei: jakby nie robić, zawsze wychodzi.
>>> I z tą nieutrudzoną nadzieją ciągle dosypuję mąki, dolewam wody i
>>> czekam.
>> Chleb już robiłaś, czy dopiero zaczyn?
>> Bąbelkuje?
> Bardzo słabo bąbelkuje, ale zaczyna pachnieć kwaśno, może to dobry znak...
> Raz próbowałam na tym zrobić chleb, ale ciasto w ogóle nie rosło.
> Dosypałam mąki, dolałam wody i czekam jeszcze.
> Ewa
==========
Nie zajrzalas do linkow ... zaufaj (moje referencje: Bbjk :) )
zakwas dojrzewa od 7 dni do 10 dni, srednio i nieprzymusowo ;)
po 7 dniach dokarmiania nadaje sie do wypiekania chleba
:)
bp
|