Data: 2012-02-13 18:56:44
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 13 Feb 2012 18:19:01 +0100, bulka paryska napisał(a):
>> ==========
>> Nie zajrzalas do linkow ... zaufaj (moje referencje: Bbjk :) )
>> zakwas dojrzewa od 7 dni do 10 dni, srednio i nieprzymusowo ;)
>> po 7 dniach dokarmiania nadaje sie do wypiekania chleba
> ------------
> autocycat:
>
> A stad na przyklad :)
> http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/02/zakwas
-zytni-krok-po-kroku.html
> polecam blog whiteplate - istna kopalnia ....; i blog Tatter --> Google:
> Tatter i wyskoczy
> :)
> bp
Ten pomysl z "tuningowaniem" maszyny niezbyt sensowny. Nie rozumiem, po co
to całe cudowanie z puszką i korytkiem. Wystarczy przecież włączyć program
"wyrabianie ciasta", a po jego zakończeniu zostawić ciasto w formie i
poczekać tak dlugo, aż wyrośnie. No i potem włączyć pieczenie.
Można jedynie na czas rośniecia przykryć formę folią alu, zeby ciasto nie
wysychało.
--
XL ale link fajny, na pewno skorzystam z przepisów; no i skąd wziąć koszyki
do wyrastania?
|