Data: 2012-02-14 07:57:57
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: "michalek" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bulka paryska" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4f3945ff$0$26682$65785112@news.neostrada.pl...
> A stad na przyklad :)
> http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/02/zakwas
-zytni-krok-po-kroku.html
> polecam blog whiteplate - istna kopalnia ....; i blog Tatter --> Google:
> Tatter i wyskoczy
> :)
> bp
A to wylewanie/wyrzucanie ok.połowy zakwasu każdego dnia to akceptujecie?
Ja poza tym, że nie akceptuję wyrzucania żywności (chyba że zepsutej), czy
innych
form jej marnowania to takie odrzucanie połowy postrzegam jak "gotowanie
rosołu z czarnego koguta o północy" czy inne woodo.
Kiedyś, ktoś tu na grupie opowiadał o przepisie na pieczona kaczkę podawany
od pokoleń w rodzinie, gdzie trzeba było uciąć w połowie długości nogi
kaczce
żeby się dobrze upiekła. Potem babcia wyjaśniła, że jej matka miała krótką
brytfankę do pieczenia.
Jestem "kucharzem" amatorem, dlatego (zwłaszcza przy pierwszych próbach)
ściśle trzymam się podanych przepisów.... ale logicznych!! :)
M
|