Data: 2012-02-21 11:47:40
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak wrote:
>> Kleisty to mi czysto żytni wychodził. Albo nieposolony;-). Pszenno-żytni
>> wychodzi normalnie.
>
> A to musiałabym się zapytać TŻa, bo ostatnio z niedomiaru mąki żytniej
> musiałam pszenną pooszukiwać. A on je ten chleb.
Żytni w ogóle sprawia wrażenie cięższego i bardziej wilgotnego. Ale do noża
się nie klei. No i przychodzi mi na myśl, że medea mogła go po prostu nie
dopiec.
U mnie w domu pod trzech lat nie było kupnego chleba, bo nikt nawet nie
ruszy;-) Bułki czasem kupuję, jak mi się piec nie chce.
BTW - mojego chleba łyżką się wymieszać nie da, "tymi ręcami" trza się
nawygniatać, jako i babcia wygniatali. I strukturę ma bardziej zwięzłą, niż
ten z obrazków.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|