Data: 2012-02-22 10:11:26
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę krys wylazło do ludzi i marudzi:
> medea wrote:
>> W dniu 2012-02-21 12:47, krys pisze:
>>> się nie klei. No i przychodzi mi na myśl, że medea mogła go po prostu
>>> nie dopiec.
>>
>> Dopiekłam. Siedział dłużej, niż powinien. Skórka była już gruba i w
>> końcu by się przypalił, a nie "dopiekł".
>
> A jesteś pewna, że był posolony? BTW, ja swój piekę najpierw w
> temperaturze 250 przez 15 minut, potem przez 75 minut w 160 stopniach -
> może tu jest pies pogrzebany?
A ja: 15 minut w 230, następne 15 w 200, potem 30 minut w 170 stopniach.
Taką procedurkę znalazłam kiedyś gdzieś (po tym, jak raz wyjęłam zakalca) i
odkąd ją stosuję, jeszcze nigdy się nie przypalił. A i w połowie pieczenia
dobrze wysmarowuję wierzch wodą.
Qra, co stanowi znakomity dowód, że chleb jak sałatka jarzynowa, co dom - to
przepis
|