Data: 2012-02-23 08:52:07
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-23 09:49, krys pisze:
> medea wrote:
>
>> W dniu 2012-02-23 08:43, krys pisze:
>>> medea wrote:
>>>
>>>> W dniu 2012-02-22 09:26, krys pisze:
>>>>> A jesteś pewna, że był posolony?
>>>> A sądzisz, że to może mieć wpływ? Posoliłam na pewno, ale chyba trochę
>>>> mało, bo spróbowałam kawałek z brzegu i był mało słony.
>>> Biorąc pod uwagę, że pierwszy chleb, który mi się kleił, okazał się nie
>>> posolony, to tak. Początkowo myślałam, że to wina mąki, ale na tej samej
>>> mące następny wyszedł ok.
>> A ile dajesz soli na kilogram mąki?
> 7 łyżeczek na ok. 3 kg. Ale ja nie lubię słonego.
>
O kurczę, to ja chyba rzeczywiście za mało posoliłam, bo dałam niecałą
łyżeczkę na chleb z niecałego 1 kg mąki.
Ewa
|