Data: 2012-02-27 08:17:08
Temat: Re: następna próba...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-27 09:11, Bbjk pisze:
> W dniu 2012-02-27 09:00, medea pisze:
>
>> Chyba na razie dam sobie spokój.
>
> A może spróbuj upiec w tzw. garnku rzymskim (glinianym), jeśli masz
> taki? Chleb w takim garnku wkłada się do zimnego piekarnika, piecze
> się ciut inaczej, niż w metalowej formie, ale efekt jest lepszy i
> bardziej przewidywalny.
Nie mam niestety takiego garnka.
Teraz sobie uświadomiłam, że podobny problem mam zawsze z keksem - też
mi się nie dopieka w środku, chociaż na zewnątrz jest już upieczony.
Może to wina zbyt gęstego, za mało spulchnionego ciasta (chleb wyszedł
ciężki jak kamień ;) )? A może doboru temperatury i sposobu pieczenia,
tak jak piszesz.
Ewa
|