Data: 2012-02-27 16:42:10
Temat: Re: następna próba...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-27 15:30, krys pisze:
>
>> Mam z grzaniem góra-dół, ale termoobiegu nie włączałam.
> A możesz wyłączyć górną grzałkę?
Chyba mam taką opcję. W ogóle piekarnik mam wypasior, a korzystam z
dwóch programów na krzyż. ;)
> Skoro skórka pyszna - znaczy będzie dobrze. Nie żałuj towaru na smarowanie
> blachy, podsyp otębami, sam praktycznie wyskoczy.
Następnym razem tak zrobię, ale póki co muszę od nowa bawić się w
zakwas, bo nic nie zostawiłam. Poczekam, aż się trochę cieplej zrobi.
> Nie chce mi się grzebac w piekarniku;-)
Też tego nie lubię, bo każdorazowo usmażę sobie kawałek dłoni. Nawet
teleskopy nie pomagają. ;)
> , wiec po pierwsze piekę zawsze z wrzącą wodą w środku, po drugie
> smaruje dokładnie chleb przed wstawienie do piekarnika.
Jeśli masz gęste ciasto, to owszem, ale to moje było lejące się, nie
dałoby rady posmarować przed pieczeniem.
Ewa
|