Data: 2012-02-27 14:05:46
Temat: Re: następna próba...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-27 10:06, Bbjk pisze:
>
> Chleb, babki, drób, ryby, jarzyny, właściwie wszystko, co się piecze
> lub smaży (zamiast smażenia wolę je piec). Mikroklimat takiego garnka
> powoduje, ze te potrawy są delikatniejsze i bardziej wilgotne, niż
> pieczone bezpośrednio w piekarniku, mimo, ze ładnie zrumienione.
A któryś konkretny byś poleciła, czy to wszystko jedno jaki, byle
ceramiczny?
>
> Z kolei spryskiwacz u mnie się nie sprawdził, leży sobie gdzieś na
> dnie szuflady
> , a używam zwykłych pędzli, z włosia i na drewnianej rączce, inna
> rzecz, ze nie w jakiejś piekielnej temperaturze.
O, to może jednak pozostać przy pędzlach...
Ja lubię np. smarować olejem patelnię przed co 2-3 naleśnikiem, żeby
ładnie, równomiernie się usmażył. Pędzle, nawet te z naturalnego włosia,
się przypalają. Czy do tego spryskiwacz by się nie nadał?
Ewa
|