Data: 2012-02-13 21:55:00
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-13 22:13, bulka paryska pisze:
>
> Nie moj blog, ofc
Szkoda, bo już miałam Cię skomplementować - i za blog, i za urodę.
>
> Chleb pieklam (na hodowanym wlasnym) po ok 8 dniach, ciasto musi ok 5
> godzin
> rosnac przykryte w cieplym miejscu, po przelozeniu (przelaniu) do
> formy jeszcze rosnac
> az zwiekszy swa objetosc ok 2 x (ok 2 godzin) - tez w cieplym miejscu
> i przykryte.
Dzięki, dzięki. Ja to jednak mam mało cierpliwości, bo w ogóle nie
wzięłam pod uwagę tak długiego wyrastania. ;) No cóż, trzeba się
hartować w bojach. Jutro może przystąpię do kolejnej akcji na froncie.
Aha, wodę dałam źródlaną, ale niestety przegotowaną. A mąkę żytnią 720.
Ewa
|