Data: 2015-03-07 20:27:31
Temat: Re: Jak ogórkowa, to tylko na kości
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-03-04 o 18:32, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 4 Mar 2015 15:29:15 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Wed, 04 Mar 2015 12:14:45 +0100, Anai napisał(a):
>>
>>> Osobiście nie szaleję jakoś szczególnie za zupami typu jarzynowa (u mnie
>>> w domu mówimy na nia zupa-kałuża),
>>
>> Pyszna jest jarzynowa z typowych polskich korzeniowych (buraki, pietruszka,
>> marchew, seler - drobniutko krojone) przesmażonych na tłuszczu do początków
>> zezłocenia - i do tego dopiero wrzątek, cebula, ziemniaki, przyprawy i
>> śmietana. Boska zupa.
Ale to bez żadnego wywaru mięsnego, tylko zalać wodą?
Pozdrawiam,
MW
|