Data: 2005-06-14 11:46:33
Temat: Re: Jak robić biały ser?
Od: "@nn" <jurek@post>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek W."
<U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU
> napisał w
wiadomości news:d8m2gh$eqb$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Korniejewowa" <m...@S...onet.pl> napisał w
> wiadomości
>> Witam,
>>
>> Jakoś z dzieciństwa mi sie kojarzy, ze Babcia po prostu kwaśne mleko
>> przecedzała przez gazę i na jeden lub dwa dni wieszała w tej gazie
>> zawartość do obcieknięcia. Jak już obciekło, to był po prostu biały
>> ser.
>> Ale może coś nie tak pamiętam....
>>
>
> owszem babcia przecedzała..ale najpierw trzeba podgrac takie zsiadłe
> mleko
> coby sie lepiej skrzep od serwatki oddzielił..
> a potem w płótno i miedzy deseczki ..:))
>
Właśnie, moja babcia tez podgrzewała mleko :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
|