Data: 2000-01-27 17:54:27
Temat: Re: Jak sie piecze chleb/Zakwas i chleb
Od: s...@c...net (SKiBA)
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo dziekuje za wszystkie listy.
Poszukam maki zytniej i tego glutanu i bede w weekend experymentowal.
Narazie robie zakwas juz 4-ty dzien; robi sie kwasna zawiesina i
pachnie lekko na drozdze.
>Chleba jak sprzed wiekow w domu nigdy nie upieczesz, ale mozna zrobic przyjemny w
>smaku, domowy chleb.
No... moze z przed WIEKóW to przesadzilem, ale jak pamietam chleb
okragly z dziecinstwa, tzn. lat 50/60. W ostatnich latach udalo mi sie
na taki smak (chleba z dziecinstwa) natrafic; raz gdzies na Czechach,
a raz gdzies w Alpach francuskich... w Polsce nie.
Jeszcze raz dziekuje Magdaleno.
SKiBA
Compas: http://www.casema.net/~skib/
|