Data: 2005-03-06 19:31:24
Temat: Re: Jak się robi "frytki talarki" - takie które podają w restauracji ?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 06 Mar 2005 20:24:13 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Kamil Raczynski*,
w wiadomości news:<news:d0flcu$60r$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
>> Tak się powinno robić frytki. Podsmażyć w niższej temperaturze, wyjąć,
>> odsączyć, tłuszcz rozgrzać bardziej i potem smazyć w wyższej temperaturze do
>> pożądenej rumianości. Ciekawi mnie, co jeszcze się tak robi...
>
> A co daje taki właśnie sposób smażenia?
Chrupiące, rumiane frytki. Oczywiście mówimy tylko o tych, z surowych
ziemniaków, a nie o odgrzewaniu kupnych.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|