Data: 2016-03-13 17:48:06
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 13.03.2016 o 16:41, bbjk pisze:
> W dniu 16-03-13 o 13:02, Jarosław Sokołowski pisze:
>
>
>> Barszcz chociażby. No i jeszcze ostrożeń, warzywny z nazwy,
>> ale nie tylko z nazwy. A że sezon teraz, to o leśnych dzikich
>> szparagach też wspomnę.
>
> Wspomnij, bo ich chyba nie znam.
Leśne dzikie szparagi to te dalmackie, o których Jarek wielokrotnie
pisał. U nas chyba ich nie ma.
A swoją drogą - u mnie na targowisku już pierwsze zielone szparagi
widziałam, ale 19zł za pęczek, więc na razie odpuściłam.
W ogródku mam tylko krokusiki, kwitną już od jakichś 2 tygodni. Tulipany
i hiacynty też już się dawno przebiły i czekają na cieplejsze słoneczne
dni, żeby zakwitnąć.
Ewa
|