Data: 2004-06-02 05:44:32
Temat: Re: Jak wekować?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <12w5mojg2krd1$.i5c23ae3alw6$.dlg@40tude.net> Maciek wrote:
> Dnia Tue, 1 Jun 2004 21:03:04 +0200, Pontiac napisał(a):
>
>> Myślę że w dzisiejszej rzeczywistości UE nie będzie problemu ale jak
>> to zrobić. pontiac
>
>
> UE nie ma nic do rzeczy, przepisy sanitarne mogly zostac te same.
>
> Jak? Najprostsza metoda to dusic "w sosie wlasnym" zmielone srednio
> tluste mieso, przyprawione, posolone i zabezpieczone spora iloscia
> czosnku.
Przed czym zabezpieczone?
> Potem przekladasz do sloikow, pasteryzujesz otwarte w
> piekarniku, zalewasz kazdy sloik warstwa przetopionego smalcu (odcina
> doplyw powietrza)
Czym stwarza się doskonałe warunki do rozwoju beztlenowych bakterii np.
jadu kiełbasianego. ;-)
Władysław
--
Da steh ich nun, ich armer Tor!
Und bin so klug als wie zuvor
Faust
|