Data: 2006-02-19 23:47:39
Temat: Re: Jak zmar(y)nować wątróbkę z dorsza?
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Atunia napisał(a):
> Witam się pięknie w ten wiosenny ;) poranek,
>
> Szanowna Grupo, może ma ktoś pomysł/przepis na zmarynowanie wątróbki z dorsza.
> Jedzie właśnie do mnie świeżutka, znad morza, wczoraj złowiona. Jadłam takie
> cudo w cudzym wykonaniu - ale przepis nie do zdobycia niestety :(. Na pewno
> były w tym zioła prowansalskie, na pewno czosnkiem delikatniutko potraktowane
> było. Wątróbka w skład tego wchodziła i olej, chyba octu ciutka... Ktokolwiek
> słyszał, ktokolwiek wie, niecierpliwie czekam na informacje i pomoc...
>
> Atunia
>
jadlem takie cudo na Helu...
rewelacja pamietam ze byla usmazona i podawana na cieplo...
pozdrawiam
Mars
|