Data: 2006-02-19 19:54:04
Temat: Re: Jak zmar(y)nować wątróbkę z dorsza?
Od: "marek x" <m...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Atunia <a...@W...gazeta.pl> napisał(a):
> Witam się pięknie w ten wiosenny ;) poranek,
>
> Szanowna Grupo, może ma ktoś pomysł/przepis na zmarynowanie wątróbki z dorsza.
> Jedzie właśnie do mnie świeżutka, znad morza, wczoraj złowiona. Jadłam takie
> cudo w cudzym wykonaniu - ale przepis nie do zdobycia niestety :(. Na pewno
> były w tym zioła prowansalskie, na pewno czosnkiem delikatniutko potraktowane
> było. Wątróbka w skład tego wchodziła i olej, chyba octu ciutka... Ktokolwiek
> słyszał, ktokolwiek wie, niecierpliwie czekam na informacje i pomoc...
>
> Atunia
Atunia to z ilu dorszy ta wątroba? Zazdroszczę Ci, jadłem wątróbkę z miętusa,
niebo w gębie, a jako że dorsz i słodkowodny miętus to kuzyni i Twoja z dorsza
będzie wyborna.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|