Data: 2006-02-19 19:58:41
Temat: Re: Jak zmar(y)nować wątróbkę z dorsza?
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Atunia " <a...@N...gazeta.pl> wrote in message
news:dtabch$efa$1@inews.gazeta.pl...
> maf <m...@a...alpha.pl> napisał(a):
>
Jakoś specjalnie się przejawia to, że już sie
> nie nadaje do smażenia? Wprawdzie chcę "swoją" część marynować, ale ZTCW
to
> część została do smażenia, właśnie drukuję tacie jakieś przepisy
wyguglane...
>
Nie wiem jak zmarynowac, ale jezeli jest jakby zepsuta to tylko widac
podczas smazenia, jak sie rozlatuje. Poza tym, z calej ekipy /20 ludzi/
zlowionych dorszy bylo spora /ja 18 szt/ tylko ja bralem od kumpli watrobke.
Bez przepisow, bo nie znam, intuicyjnie, usmazyl bym watrobke, lub ugotowal
na parze, i z przyprawami wrzucil bym ja w olej.
pozdr
maf
ps. zazdroszcze polowow z kutra
|